Over mij

Al vanaf klein meisje was ik dagelijks te vinden bij de paarden. Ik ben er mee groot geworden. Pas heel veel later, na de geboorte van mijn derde kindje kwam ik er achter welke bijzondere rol ze voor mij vervulden. Na die periode heb ik zelf mogen ervaren wat trauma en heftige gebeurtenissen met je ontwikkeling en stagnatie daarin doen. Via de paarden ben ik op ontdekkingsreis gegaan.

Ik ben gestart met de opleiding Equine assisted coach, en heb aan de Keulseweg level 1 en 2 gedaan. Twee maal ben ik op coachingsreis geweest naar Polen. Een reis van een week met een groep mensen in een idyllische boerderij op 100 hectare grond, waar meer dan 100 IJslanders in natuurlijke kuddes rondlopen. Ik heb mogen ervaren hoe het gedrag van de paarden in kuddes je bewust kunnen maken en spiegelen. Ik bleef echter last houden van mijn innerlijke criticus en het orkest van saboteurs in mijn hoofd. Ik kwam er achter dat dat alles te maken had met basisvertrouwen en hechting. Dat bracht mij naar de volgende stap, het volgen van de opleiding basiskennis en prenatale hechting en Cref-Emdr bij het instituut voor kennis en vaardigheden (IKEV).

Ik werk als coördinator jeugd bij de gemeente Enschede en heb in dat werk heel veel ervaring opgedaan met het onderwijs, jeugdzorg en welzijnswerk. Met drie kinderen ben ik inmiddels zelf ook ervaringsdeskundig als het gaat om de relatie met het onderwijs, ingewikkelde opvoedingsvraagstukken en het belang van versterken van sociale vaardigheden van kinderen. Ik ben opgeleid om de training Pony Power voor kids te geven, waar de relatie tussen kinderen onderling en hun ouders een belangrijke rol speelt. Ouderbetrokkenheid is een belangrijk thema voor mij. Vanuit mijn eigen levenspad, dat van mijn werk binnen de gemeente en ook tijdens mijn coachingssessies van kinderen.

Met passie en enthousiasme zet ik me dagelijks in om de wereld om me heen een beetje mooier te maken. Ik geef coaching en begeleiding met paarden vanuit een innerlijke drijfveer en vertrouwen dat we allen het antwoord in ons zelf meedragen. Ik begeleid je daar graag bij.

Ik volg mijn eigen innerlijke behoefte en heb daarom mijn coachingspraktijk ‘’Vind coachen met paarden” opgericht. Vind staat voor het basisprincipe van mijn sessies, Van Inzicht naar Doen!